19:00

Liria IF

Referat: AIF BARRIKADEN - Liria IF

Startelvan: Strandell - Florian, Sénat, Gustav - Majed, Johan A, Driton, Alex - Mario, Martin S, Anders

Avbytare var Serkan som spelade sista 23 som högerback, Rashade som spelade sista 19 som central anfallare, Claesson som spelade sista 18 som mittback, Javid som spelade sista 17 som höger yttermittfältare och Henke som spelade sista 12 som högeranfallare.

Första halvlek var spelmässigt jämn. Liria hade två bra chanser inom 1 min precis i början av matchen - den senare ett rungande skott i stolpens insida. Vi hade sedan i den 25:e min en riktigt bra chans att kvittera men istället får de vad som kändes som en mycket tveksam straff på vilken de stensäkert sätter 1-0.

Om man inte vill räkna in en hands på dem i straffområdet som inte renderade någon avblåsning så hände det inte mycket framför målen resterande delen av första halvleken.

Andra halvlek utvecklar sig efter några få fina inledande minuter av Liria till ett spel i stort sett mot ett mål. Vi flyttade upp laget rejält jämfört med första halvleken och fick också rejäl press på dem och de gick märkbart på knäna på slutet och rensade mest undan bollen - ofta till hörnor som vi i den andra halvleken hade 14 stycken - svårslaget!

Det dröjde dock länge innan vårt spelmässigt kompakta överläge ledde till något i målchansväg men i den 79:e min hade Anders ett skott mot krysset där målvakten
lyckades tänja sig till det yttersta och tippa bollen ut över kortlinjen. I den 84:e min punkterar de istället matchen med att göra 2-0 på nick på ett frisparksframlägg från mittplan. Även om det säkert också för spelarna måste ha känts som nästan avgjort vek vi inte ner oss och i den 89:e min hade Anders ett skott i ribbans underkant. I den 3:e övertidsminuten skulle Liria haft en klar straff men fick det inte.

Totalt sett ett groteskt missvisande resultat.

Statistik: Hörnor: 17-7 Skott på mål: 6-3 Skott utanför: 4-6